V průmyslovém parku v Chebu se stále pracuje. Hala pro BWI Group je dokončená, další se staví pro DHL a Tchibo a příští měsíc zde začne stavba závodu pro společnost Deufol.

Výrobní halu už průmyslový developer Panattoni Europe a česká skupina Accolade předali čínské společnosti BWI Group. Budova o rozloze 15 tisíc metrů čtverečních vyrostla za osm měsíců. Díky investici dosahující téměř tři čtvrtě miliardy korun vznikne na Chebsku minimálně 300 pracovních míst. BWI Group nyní začne do nového závodu instalovat technologie. Samotnou výrobu rozběhne příští rok.

„BWI Group vnímám jako významný milník pro celou chebskou zónu. Právě příchod tohoto světového výrobce totiž odstartoval bouřlivou expanzi, která udělala z lokality jeden z nejrychleji rostoucích průmyslových parků v České republice," sdělil generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička. „O to víc si přejeme, aby tento přední čínský investor v budoucnu realizoval zvažovanou expanzi."

Výstavbu financovala skupina Accolade, která budovu vlastní a čínskému nájemci ji dlouhodobě pronajímá. „Budova, kterou jsme si nechali postavit na základě požadavků BWI, se po dokončení a nastěhování nájemce stane součástí našeho fondu průmyslových nemovitostí Accolade," vysvětluje Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade.

Společnost BWI Group vyrábí tlumiče a brzdové systémy pro auta na celém světě