„Místo je určeno pro aktivity známé pod názvem bouldering," informoval Pavel Klepáček, místostarosta Aše. „Jde o druh volného lezení bez lana v malých výškách nad zemí, s dopadem do kvalitních molitanových matrací. Boulderingová místnost byla v Selbu vybudována na ploše o velikosti přibližně sto metrů čtverečních. Měla by se stát ideálním tréninkovým místem nejen pro začínající lezce všech věkových kategorií, ale i pro zkušené vyznavače tohoto krásného druhu sportu," doplnil místostarosta.

O již dříve vybudovanou více než dvanáct metrů vysokou lezeckou stěnu v místní tělocvičně byl velký zájem. To přimělo spolek DAV sekce Selb k vybudování této moderní boulderingové místnosti. Protože ve spolku je i mnoho členů z Aše a okolí, dá se předpokládat, že této možnosti využije i nemálo zájemců z Ašska. Města Aš a Selb mají od roku 2014 zpracovaný společný strategický plán.

„Toto je jeden z názorných příkladů úspěšného naplňování vzájemné kooperace, v tomto případě pro oblast sportu. Aš přeje tomuto novému sportovišti co nejvíce spokojených uživatelů," dodal místostarosta. Pro milovníky horolezectví je na Ašsku dostupná také další lezecká stěna, která je vysoká šest metrů. Stěna se nachází ve sportovním areálu pod vrchem Háj a je vhodná jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Tento sportovní areál byl vybudován v roce 2010. Nachází se přibližně dva kilometry od centra města. Prostranství nabízí možnosti vyžití jak pro celou rodinu, tak i pro sportovce nebo celé sportovní týmy. Disponuje polyfunkčním hřištěm, které se dá využít na míčové hry, jako jsou například fotbal, florbal, volejbal, házená a další. Nachází se zde také další tři hřiště, na kterých si návštěvníci mohou zahrát nohejbal, tenis, basketbal, streetball nebo badminton. Sportovcům jsou k dispozici i stoly pro stolní tenis a hřiště pro ruské kuželky. V areálu je také hřiště pro minigolf, které čítá osmnáct drah. V neposlední řadě se zde nachází dětské hřiště pro ty nejmenší. Součástí sportoviště je taktéž půjčovna nabízející různé náčiní a vybavení.

(wun)