Rozmístit po městě kamery má v plánu hranická radnice. Pořídit kamerový systém chtějí v Hranicích u Aše už rok. Letos by se vše mělo podařit a na jaře již by mělo být centrum města pod neustálým dohledem. Důvodem k pořízení kamerového systému je neustále se zvyšující vandalismus.

„V únoru budeme jednat se zastupiteli města o rozpočtu na tento rok a chtěli bychom tam vměstnat částku na pořízení kamerového systému," sdělil starosta Miroslav Picka. Celkové náklady by se měly dostat přibližně ke 300 tisícům korun.

„Již máme zpracovanou předběžnou studii, kde je vytyčeno, ve kterých místech kamery budou. Samozřejmostí je centrum města, a to hlavně obě náměstí," informoval starosta Picka. Dále by kamerami měl být kontrolován i prostor před základní školou, park, Husova ulice a tam zejména před kulturním domem Beseda. A důvod? Nárůst kriminality.

„Například na Kostelním náměstí po rekonstrukci nám lidé ničí zařízení a mobiliář města," dodal starosta s tím, že kamery by se měly ve městě objevit do letošního léta.