Od 70. let minulého století žije Ivo Plicka v cizině. Nyní populární skladatel bydlí ve Spojených státech na Floridě. Ivo Plicka se podepsal pod obrovskými hity Petra Nováka, jakými jsou písničky 'Povídej', 'Já budu chodit po špičkách', 'Náhrobní kámen' a další. Psal také například i pro Evu Pilarovou.

V rámci přípravy hudebního projektu oslovil zpěváka, skladatele a kytaristu Martina Čarného, který je známý z kapely Martin Čarný Band a také z pop-rockové formace 0609. „Jednoho dne zazvonil telefon a volající mi řekl, že je Ivo Plicka, že volá z Miami a má zájem o spolupráci," uvedl Martin Čarný. „Tip na mne dostal přes jednoho kamaráda v Čechách. Nejprve jsem to považoval za vtip, ale postupně jsem pochopil, že tento velikán textového světa v Čechách má zájem o spolupráci. Přijel tedy za mnou a společně jsme se na všem dohodli."

Po čase dorazily texty a pak začala tvrdá práce na písničkách. Jednou z nich je i světový hit, který už Martin Čarný zpracoval ve svém studiu. Bude to pro posluchače překvapení. Pro část skladby pozval ke spolupráci i bubeníka bývalé kapely 0609 Míru Všetečku. „Martin si usmyslel, že bych to mohl rytmicky zvládnout a rapovat část textu. Byla to pro mne úplně nová zkušenost a snad jsem skvělé písničce moc neublížil," řekl s úsměvem bubeník Miroslav Všetečka.

(wun)