Zrůda, jinak se nedá nazvat člověk, který do lesa pohodil fenu a její dvě štěňata. Sotva šestitýdenní drobečci v zuboženém stavu neměli bez pomoci šanci na přežití. Byli totiž zalepeni v papírové krabici a ještě k tomu v zapnutém kufru.

„Kontaktoval mě pán, který jel na Teplou," informovala Jaroslava Voltrová, provozovatelka Městského útulku v Mariánských Lázních. „Oznámil mi, že v lese za Závišínem běhá malý pejsek. A protože mu strážníci oznámili, že tam už nemůžou, volal mě." Sám chtěl fenku křížence odchytit, ta byla ale kousavá a dovedla ho dál do lesa. „Tam ležel zelený cestovní kufr. Fenka ho ale do zavazadla nechtěla nechat nahlédnout a okamžitě ho kousla."

Z kufru se ozývalo kňourání, nálezce okamžitě pochopil, že v zavazadle jsou štěňátka, kterých se chtěl někdo bezohledným způsobem zbavit. „Společnými silami jsme fenku odchytili pomocí odchytové tyče," přiblížila Voltrová. „V kufru jsme našli papírovou krabici přelepenou pevnou lepicí páskou. V té se nacházely dvě přibližně šestitýdenní fenečky." Štěňátka byla v bídném stavu. „Měla snad milion blech. Jejich bříška byla nafouklá podvýživou."

Všech tří nalezenců se ujala kamarádka Jaroslavy Voltrové, která si je na přechodnou dobu vzala k sobě, odblešila je a odčervila.

„Jedna z holčiček vážila 1,2 kilogramu, druhá 1,7 kilogramu. Musím říct, že to, co majitel udělal, je hnus. Kdyby je přivázal k útulku, bylo by to také špatné, ale alespoň by jim dal právo žít." Jaroslava Voltrová se rozhodla, že to tak nenechá a vydala se na policii podat trestní oznámení.

„Na krabici, ve které štěňátka byla, jsem našla nějaké jméno. Na služebně mi ale policisté řekli, že oznámení nepřijmou, protože by musel pejsky někdo týrat hlady. Nakonec se ale omluvili a trestní oznámení přijali," dodala Voltrová s tím, že ona pátrání po zrůdě nevzdá. „Kéž by ho našli," řekla Daniela Kladívková z Chebu. „A pak bych mu udělala to samé. Je to hnus nad hnusy."

Štěňátka společně s jejich maminkou nyní čeká snad jen samá radost. Jaroslavu Voltrovou kontaktovala žena, která si chce vzít celou psí rodinku.