Nejen divák zatoužil při sledování známého českého filmu Jak dostat tatínka do polepšovny po tom, vyzkoušet kouzlo horolezectví. V Chebu mají děti a mládež k tomu příležitost.
„Dům dětí a mládeže (DDM) Sova nabízí také oblíbený horolezecký kroužek 'Uzlíčci', který je určený dětem od čtyř do devíti let," sdělila Jana Hammerlová ze 'Sovy'.

„Horolezecký kroužek pro nejmenší děti v doprovodu rodičů bude zaměřen na rozvoj komunikace mezi rodičem a dítětem, rozvoj základních pohybových dovedností netradiční formou, za využití atraktivních prvků, jakým je například naše umělá horolezecká stěna," popisovala s tím, že kroužek bude probíhat pod dozorem zkušených vedoucích. A nábor se koná tento čtvrtek.

„Velikou oblibu si také získal horolezecký kroužek 'Dober', který je určen dětem a mládeži od 9 let a je zaměřen na rozvoj pohybových dovedností. Hravou formou se děti seznámí s horolezectvím, horo – materiálem, využijí umělou horolezeckou stěnu, lezení v přírodě, turistické výlety," vysvětlila Jana Hammerlová. Účastníci kroužku potřebují jen sportovní oblečení a obuv na stěnu. I nábor do této skupiny se uskuteční ve čtvrtek.

A pokročilí horolezci mohou jásat a těšit se na letošní první akci ve školním roce.

„DDM Sova pořádá horolezeckou víkendovou akci 'Rájec'," lákala Hammerlová. „Zúčastnit se mohou pokročilí lezci, kteří ovládají techniky jištění ve skalách a rádi by zdolali Rájec – Rumcajs, Hlásku, Hlásný, Komínovou věž, Soví skálu a další, pokud to počasí dovolí," dodala. Akce se koná ve dnech 28. až 30. září 2012 a doprava je osobními auty."

Víc informací se zájemci dozvědí u instruktorů v domě dětí.