Dragoun Parking Cup - to byl mazec. Doslova takto se vyjádřil Petr Moos, jeden z organizátorů netradičního amatérského závodu horských kol, který se jel v garážích a na parkovišti obchodního centra Dragoun v Chebu. Absolutním vítězem nezvyklé soutěže se stal Pavel Kuzma původně z Chebu, nyní student sportovního gymnázia ve Vimperku, který 15 kol, měřících 800 metrů, absolvoval za 20.30 minut.

Vyhrávat je zvyklý. „Nezažíval jsem žádný zvláštní pocit, když jsem stál na stupních vítězů,“ smál se. Proč vlastně závod absolvoval a jak byl náročný?
„Já to bral jako trénink, když jsem přijel domů k rodičům,“ poznamenal. „Náročné to nebylo, i když poprchávalo. Ale terén neklouzal. Byl to opravdu velmi zvláštní závod a jestli se pojede i příští rok, jsem rozhodnutý se přihlásit znova,“ řekl sedmnáctiletý cyklista.

„Na velmi rychlé sprinterské trati se sešlo celkem 59 startujících ve 14 kategoriích. Start a cíl byl před Intersparem, ale většina závodu se odehrála ve dvou podzemních parkovištích, kde na závodníky čekala jediná překážka v podobě dřevěných palet, které bylo nutno přeskočit,“ pokračoval Moos. „Tohle byl nultý ročník, ale mezi diváky i závodníky byly slyšet jen pozitivní ohlasy, takže věříme, že budou následovat v příštích letech závody další.“
Jak dodal, předchozí den se ovšem jel ještě další závod. „Závod se jel na čtyřkilometrové trati v okolí kempu Podhoří.

I přes nepřízeň počasí se dostavilo na start 62 závodníků. Kluci a děvčata do 10 let závodili na krátké trati v areálu a statečně snášeli vytrvalý déšť,“ vyjmenoval Moos.

„Poté startovaly nejsilnější kategorie, první v cíli byl junior Pavel Kuzma před Lubošem Aubrechtem a Pavlem Herinkem. Dobrou náladu v cíli nezkazily závodníkům ani nánosy bahna ve tvářích a na původně barevných dresech, které se staly víceméně hnědými. Na řádně rozmočenou a rozbahněnou trať se v dalším závodě vydali nejprve závodníci ve věku 10 – 12 let, kteří absolvovali jedno kolo, a po nich už kategorie nad 13 let, junioři, kadeti, ženy a příchozí. Závod po čtyřech kolech vyhrál Jiří Svoboda, za kterým skončil Josef Blažek a Přemysl Novák.