Legendární mariánskolázeňský hudební festival Jazzové lázně oslaví svůj desátý ročník. Pro fanoušky jazzu by mohly být hlavními taháky zahraniční kapely. Od 2. do 16. července bude program opravdu nabitý.

„Jazzový festival už k Mariánským Lázním neodmyslitelně patří,“ řekl Jan Paločko z Mariánských Lázní. „Nechyběl jsem ani na jednom z festivalů a orchestrů. Jazz mám opravdu rád a myslím, že je dobře, že se v Mariánských Lázních uchytil,“ dodal nadšeně Paločko.

Jazzové lázně otevřou Jazzmanix z university v Southamptonu patřící mezi nejlepší a zároveň největší sbory v Anglii. Sbor má v repertoáru populárně zaranžované spirituály, gospely a známé jazzové melodie. Čtyřiapadesáti členný smíšený sbor doprovází sedm hudebníků.

Jazzový festival uzavře skupina Elmhurst College Big Band z Chicaga v USA. Kapela získala vynikající hodnocení na jazzových festivalech od mnoha jazzových velikánů, včetně Clarka Terryho, Lee Konitze, Conte Candoliho, Grega Hopkinse, Chrise Vadala, Boba Brookmeyera a celé řady dalších. Big Band má nastudovaný obsáhlý repertoár od swingu po současný jazzový projev. Skupinu vede Doug Beach oceněný Grammy.
„Nevím, na co se mám těšit více,“ řekla Jana Ševčíková, obyvatelka Mariánských Lázní. „Těším se jak na české, tak i zahraniční kapely, ale bohužel nebudu mít tolik času, abych navštívila všechny koncerty,“ dodala na závěr Ševčíková.