Cena vodného a stočného byla vždy schvalována představenstvem společnosti, kde byli v nadpoloviční většině (pět z devíti) zástupci obcí a přitom nikdy v minulosti nedošlo k situaci, že by byla navrhovaná cena zpochybněna.

V posledních třech letech (od roku 2009) navíc dochází pouze k velmi pozvolnému a mírnému nárůstu ceny vodného a stočného, a to takto:

Tabulka.

Výrok obsažený ve výše uvedeném článku ve znění: „Chceme zastavit krvácení společnosti, která je podle nás rozebírána zevnitř s tím, že ji zatěžují především neúměrné platy a odměny členů vrcholového managementu" je zavádějící, což uvádím na pravou míru následujícím srovnáním.

Pokud by tříčlenný management pracoval ve společnosti CHEVAK Cheb, a.s., zcela zdarma, tedy bez nároku na mzdu, mohlo by dojít ke snížení každé složky z ceny, za každých tisíc litrů pitné, nebo odpadní vody, zhruba o 50 haléřů. Pro srovnání uvádíme, že průměrná roční spotřeba vody na jednoho obyvatele činila za rok 2011 cca 30 tisíc litrů. Úspora by pro jednoho obyvatele činila v závislosti na skutečnosti, zda platí vodné i stočné, cca 15 Kč až 30 Kč za celý rok.

Ing. Radomil Gold ekonomický manažer společnosti