Zkrachovalý zámek Mostov se nedražil ani na třetí pokus. Stejně jako ve dvou posledních pokusech zmařila dražbu žaloba na vyloučení majetku ze soupisu dražených věcí.

„Podané žaloby jsou podle insolvenčního zákona překážkou k realizaci dražeb," informovala místopředsedkyně Krajského soudu v Plzni Jana Vyletová. Vyvolávací cena je 33,6 milionu korun. Právě vyvolávací cena byla podle insolvenčního rejstříku důvodem, proč se tentokrát dražba odvolala. Věřitelé Michal Hloucha a Paul Neuberger zastávají totiž názor, že vyvolávací cena nepokryje veškeré závazky krachujícího zámku, a na drobné věřitele se tak nedostane.

„Celá situace kolem zámku je trochu podivná," řekl jeden z místních občanů, který si nepřál být jmenován. „Dražbu vyhlásí a pak zruší. Nikdy se neuskutečnila, a přesto v soupisu dražených věcí majetek chybí. Trochu divné, ne?"

Je pravda, že v soupisu z plánované dražby 29. března je podstatně více věcí než v tom z 18. října. V novém soupisu chybí například 129 ručníků, 12 stolků pod televize, dva stoly nebo 26 židlí. „Nevím, možná někdo podal žalobu na vyloučení ručníků nebo židlí z dražby," pokrčil rameny občan. „Ale podivné to tady připadá všem."

Na dotaz kompetentním úřadům (Krajský soud v Plzni), kam se věci poděly, byl Deník odkázán na insolvenční rejstřík.