Na mistrovství světa ve sledge hokeji do amerického Buffala se včera vydal český národní tým. Mezi reprezentanty, kteří si věří na medaili, jsou také tři borci karlovarského týmu Sharks Karlovaráci Jirka Berger a Michal Geier a Miroslav Hrbek z Chebu. „Prostě letíme pro placku," vyjádřil se za všechny Míra Hrbek, vozíčkář z Chebu.

Kluci z reprezentace nezapomněli ani na svůj tradiční doping české kafe na ´turka´. „Bez turka to opravdu nejde. Zásoby mám dostačující, aspoň doufám. Vezu dózu se šesti balíčky. My ho kupujeme zrnkové a meleme ho sami. Což je asi další úlet, ale mně nechutná ani mletá káva od výrobce," řekl Hrbek.

Český národní tým ve sledge hokeji se z amerického Buffala vrací 5. května. „Nejvíc mi na tom vadí ,že nestihneme zápasy s Kanadou a Švédskem na velkém mistrovství světa v Praze. Být doma určitě bych na ně jel a klukům zafandil," dodal Míra.

A jak dopadly poslední přípravné zápasy českých reprezentantů před odletem na šampionát do USA?

„Je to tak napůl. V Itálii jsme v prvním zápase prohráli 2 :1, když jsme prospali první třetinu a již jsme to nedokázali otočit. Ve druhém to bylo 3 : 2 pro nás. To jsme naopak měli celý zápas pod kontrolou a nepřipustili jsme zvrat," popisoval Míra Hrbek a dodal, že za sebe z toho mám velmi dobrý pocit. Navíc prý všichni potrénovali hodně a intenzivně.