Jednoznačné vítězství ve volbách do Evropského parlamentu si na Chebsku připsalo Hnutí ANO 2011. To získalo 18,94 procent. Zatímco například na Sokolovsku druhé místo obsadila ČSSD, Chebsko více než oranžové fandilo rudé. Komunisté získali 15,34 procent hlasů. Až třetí příčku obsadila nejsilnější vládní strana ČSSD s 14,58 procenty. Za nimi skončila koalice TOP09 a STAN se 13,13 procenty a ODS se 6 procenty.

Lidé po celé republice se do volebních místností příliš nehrnuli a ani na Chebsku nebyla situace o nic lepší. Ze 71 682 oprávněných voličů dorazilo k urnám 9 739 občanů, což stačilo jen na 13,59 procent.

Hnutí ANO 2011 vítězství získalo například v Chebu, Mariánských Lázních, Aši, Milíkově, Nebanicích, Třech Sekerách nebo Velké Hleďsebi. Naopak komunisté si připsali vítězství v Hranicích, Křižovatce, Libé, Lipové, Lubech nebo Okrouhlé. ČSSD získala nejvíce hlasů v Novém Kostele, Skalné, Teplé a v Tuřanech. Pokud by byli všichni voliči takoví jako v Pramenech do Evropského parlamentu by se dostali Piráti. Ti v nejzadluženější obci získali 30, 43 procent všech hlasů.

Nejvyšší volební účast, a to 24,47 procent zaznamenali v Ovesných Kladrubech. Z 94 oprávněných voličů dorazilo k urnám třiadvacet lidí. V malé obci zvítězilo Hnutí ANO 2011 s pěti hlasy, za ním se umístili komunisté se čtyřmi hlasy. Zabodovala zde i Liberálně ekologická strana, ta získala tři hlasy. Naopak nejmenší volební účast byla v Trstěnicích. Volební účast tam byla 5,96 procenta.

Kvůli nízké volební účasti se volební komise spíše nudily. „V pátek to byla opravdu nuda," potvrdili členové volební komise v Milíkově. „Sobota už byla snesitelnější. Začali chodit voliči, takže to utíkalo rychleji," řekli s tím, že Milíkov se vyšplhal téměř k jednadvaceti procentům. Což byla jedna z nejvyšších účastí na Chebsku.