Koledy, vůně svařáku a smažených bramboráků. Nejen to neodmyslitelně patří k vánočnímu setkání v Lubech. To se uskuteční již tuto sobotu 21. prosince od 14 hodin a jako vždy se návštěvníci mohou těšit také na několikametrovou štolu, kterou připravil lubský starosta spolu se svým německým kolegou. Vánoční setkání občanů měst Luby a německého Erlbachu má již dlouhou tradici. Letos se před lubskou radnicí uskuteční už počtrnácté. Bude se zde krájet dětem a občanům obou měst vánoční štola, kterou zadělávají starostové obou měst dle starého, osvědčeného receptu. Štola se peče ve staré kamenné peci v erlbašském muzeu. Bude také připraveno občerstvení ve formě bramboráků s křenovým zelím, opékaných klobás a vánočního cukroví. Pro dobrou náladu a zahřátí se bude popíjet svařené víno a teplý čaj. Na slavnosti klasicky vánoční koledy zazpívá pěvecký sbor Lubinka.

V pořadí již 8. ročník tradičního pohádkového maratonu se uskuteční ve výstavních prostorách 2. patra galerie. Pohádkové příběhy Josefa Lady čtou a hrají herci Západočeského divadla v Chebu Radmila Urbanová a Jindřich Skopec. Začátek je v 15.30 hodin.

Letos již po třetí se mohou všichni těšit na taneční Vánoční benefiční představení Dance Studia Wanted, které se bude opět konat v městském divadle v Mariánských Lázních. Obecenstvu se představí všichni tancující členové Dance Studia. A samozřejmě nebudou chybět také pozvaní hosté a celý tým trenérů. Benefice je určená veškerým rodinným příslušníkům, kamarádům, budoucím zájemcům od nového roku a nebo jen veřejnosti milující nejrůznější druhy tanců. Těšit se můžete na skvělý Street dance Hip Hop, Zumbu Flirt Dance, Jumpy (trampolínky), Thai-box a jiné. Akce začne v 17. hodin.

O kulturní vyžití nemají v Pomezí nad Ohří nouzi. Na první svátek vánoční, 25. prosince, se od 15 hodin uskuteční v tamním kostele sv. Jakuba Většího vánoční koncert. Oslavy příchodu nového roku si pak místní a návštěvníci užijí dříve. V pátek 27. prosince se od 20 hodin bude v místní restauraci U Přístavu konat Předsilvestrovská party.