Františkolázeňská 24hodinovka, nese podtitul 'Kilometry pro Achillovu Patu', odstartuje v sobotu ve 14 hodin, a to v tamní Ruské ulici. Zaběhat či projít se může kdokoliv a kdykoliv během následujících 24 hodin. Pokud chce ale někdo stihnout společný start, měl by se přijít registrovat dříve. Dobrovolníci budou přihlášky přijímat do 12 hodin. V letošním roce se bude běhat pro lidi, kteří žijí v Domově pro osoby se zdravotním postižením Pata u Hazlova.

První Noc divadel se uskuteční také v Západočeském divadle v Chebu. Program odstartuje v 18.30 hodin představením Fimfára v podání žáků Základní umělecké školy. Oficiální zahájení je na pořadu v 19 hodin, kdy se diváci ve všech zúčastněných divadlech symbolicky propojí společným potleskem. Následovat bude speciální verze inscenace Lakomá Barka, během níž budou mít diváci přístup do zákulisí a dokonce i na jeviště, aby si mohli průběh divadelního představení nejen prohlédnout skutečně zblízka, ale doslova osahat. Program vyvrcholí ve 22:30 koncertem v divadelním klubu, kde zazní písně nejen z aktuálních, ale především z už stažených inscenací za posledních zhruba deset sezon, některé z nich v nových a překvapivých aranžmá.

Vstup na celou akci je volný a jejím posláním je otevřít návštěvníkům i ty prostory, kam se běžně nedostanou, k tomu jim nabídnout zajímavý interaktivní program.