Ten se nacházel dlouhá léta v ulici Evropská, kde však byl kvůli množství jezdících automobilů nevyhovující. Proto se město rozhodlo vybudovat důstojnější místo pro jejich scházení.

„V loňském roce jsme nechali zprojektovat rekonstrukci klubu seniorů a zadali jsme následně ihned výběrové řízení. To jsme zakončili na konci loňského roku a v těchto dnech intenzivně pracujeme na stavebních úpravách," uvedl chebský místostarosta Pavel Hojda.

Součástí požadavku bylo i zadání vybudování speciálního nábytku, sociálního zázemí a kuchyňky.

„V podstatě jsme museli zajistit vše, aby mohl klub seniorů fungovat normálně a senioři tak získali důstojné místo. Otevřeno by mohlo být v dubnu letošního roku," dodal místostarosta.

V dlouhé ulici je seniorům k dispozici 18 bytů, osm z toho bezbariérových. Ty jsou navíc vybavené bezpečnostními tlačítky.

„Ta slouží pro případ, že by senior například upadl," vysvětlovala před časem Zuzana Ederová, vedoucí pečovatelské služby. Také proto jsou jimi vybaveny i koupelny. Nad dveřmi se rozsvítí světlo, zapne se alarm a někomu z rodiny přijde SMS, že jejich blízký potřebuje pomoc.

„Do domu s pečovatelskou službou dochází naše terénní pracovnice. Každý uživatel si vybírá četnost a rozsah služeb, které jsou mu poskytovány," podotkla vedoucí s tím, že většinou jde o dovoz stravy, pomoc s úklidem v domácnosti či dovoz nákupu. Opravu tehdy zkomplikovala třeba dřevomorka.