„Pokud však nenastanou příznivé klimatické podmínky, dojde k posunu termínu otevření," uvedla tisková mluvčí chebské radnice Simona Liptáková. Kvůli rekonstrukci komunikace III/2149 Horní Dvory budou však muset řidiči použít jinou trasu. Uzavírka přitom potrvá od 25. května do konce června.

„Tak jako v loňském roce je i letos plánovaná objížďka kolem prodejny s koberci. Omluvou však pro všechny zájemce bude to, že plovárna Dřenice na přehradě Jesenice prošla výraznou proměnou. Před blížící se letní sezónou došlo k úpravě pláže a vstupu do vody. Návštěvníci plovárny se mohou těšit také na další novou vodní atrakci. Vloni město pořídilo nové loďky, šlapadla a vodní houpačku," vyjmenovala tisková mluvčí chebské radnice.

Letos navíc přibude i velká vodní trampolína o průměru pět metrů se skluzavkou. Plovárnu Dřenice provozuje od loňského jara na základě výsledků výběrového řízení spolek SK Juventus Cheb. „Ve své režii udělali spoustu úprav a oprav. Negativní reakce jsme od veřejnosti nezaznamenali," dodal starosta Chebu Petr Navrátil.