„Naše obec plánuje v letošním roce pořízení nové techniky pro jednotku sboru dobrovolných hasičů, včetně dostavby zázemí pro její parkování," informoval starosta Krásné Luboš Pokorný. „Dále chceme vybudovat otevřenou jízdárnu a sportovní hřiště včetně fitness prvků pro seniory."

Jízdárnu pro děti v Krásné chce obec vybudovat už letos. Finanční náklady na zřízení jízdárny budou přibližně 800 tisíc korun. Místo, kde si budou moci děti zajezdit na koni, se bude rozprostírat u točny autobusů v obci Krásná. Na stavbu této jízdárny využije obec peníze, které získala v soutěži Vesnice roku.

„S koňaři pak máme domluveno, že až bude celá plocha připravená, začnou na ní poskytovat kurzy dětem. A pro veřejnost se chystají zajistit bezplatné ježdění na koních přibližně každých 14 dní," řekl starosta Luboš Pokorný. Koňaři se následně budou o celý areál starat a pečovat o něj. Obec o zřízení takového areálu přitom bojovala už čtyři předešlé roky. Plocha by měla mít rozměr 28 x 60 metrů a součástí bude také pískový povrch a dřevěné zábradlí.

Titulem Vesnice roku se může Krásná chlubit od minulého roku. Obec bude letos společně s obcí Kateřinice reprezentovat celou Českou republiku v evropském kole této soutěže. Z peněz, které obec za účast v soutěži získala, plánuje vybudovat nejen koňskou jízdárnu, ale i opravit některé z místních komunikací.

(wun)