Nelegální stáčírnu alkoholu odhalili v pondělí odpoledne karlovarští kriminalisté nedaleko Plesné. V Karlovarském kraji jde o ojedinělý případ. Policisté se zde už léta podobným případem nemuseli zabývat. Zda stáčírna souvisí s metylalkoholovou kauzou, není ale ještě jasné.

„Policisté v zemědělské usedlosti zajistili zařízení ke stáčení alkoholu, různé etikety, uzávěry na láhve, různé velikosti prázdných lahví a téměř 100 tisíc kolků, jejichž pravost se zjišťuje," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Nelegální obchodníci měli ve stáčírně připraveno osm různých druhů napodobenin originálních značek alkoholu, ale také víc než tisíc litrů alkoholu v lahvích, které byly připravené k distribuci.
„Také bylo zajištěno několik set litrů lihu neznámého původu v plastových barelech," sdělila mluvčí s tím, že na místě byly odebrány vzorky různých látek, které jsou určené k expertýze.
Policisté na místě zadrželi tři cizince, kteří čekají v cele, zda poputují do vazby. Jak ale mluvčí uvedla, není jasné, zda by případ mohl souviset s metylalkoholovou kauzou.

„Pokud se zjistí jakákoliv jiná souvislosti, bude případ samozřejmě podléhat dalšímu šetření."

Celkem se na akci podílelo na 30 policistů ve spolupráci s celní správou a hasiči.