Předvolební boj v regionu v těchto dnech vrcholí. Například ašský radní Jiří Červenka obdržel na podatelně městského úřadu obálku s kulkou, zlomenou tužkou a obrázkem hořícího komínu.

V Bublavě naopak řeší příliv takzvaných černých duší. Policie už začala prošetřovat, kdo zásilku Červenkovi poslal. Sám radní tuto záležitost více komentovat nechtěl. V Karlových Varech se zase rozpoutal konflikt kvůli plakátům stran na městských plotech.

„Nebudu se v tuto chvíli k této záležitosti vyjadřovat," uvedl radní Červenka. „Učiním tak až po skončení vyšetřování. Jde o velmi vážnou věc a proto nechci nic podcenit," dodal Jiří Červenka.

O něco sdílnější byl starosta Aše Dalibor Blažek. „Dokazuje to, že vztahy mezi lidmi se den ode dne mění k horšímu," uvedl. „Podobný incident na ašské radnici nepamatuji, je to naše první zkušenost. Plně chápu obavy radního Jiřího Červenky. Tento čin je důkazem, že lidé ztratili úctu jeden k druhému," dodal starosta.

Informaci o výhružné obálce potvrdili i policisté. „Přijali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele," řekla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

„Zahájili jsme trestní stíhání za přečin nebezpečného vyhrožování," dodala Krejčí. Za vyhrožování může být člověk odsouzen až na tři roky.

Volební boj? Rozhodně se dá očekávat v horské Bublavě, kde se proti sobě postaví současný starosta a například podnikatel Jan Štrunc, který stál u zrodu dnes nedostavěného akvaparku, za který obec splácí špatně použité dotace v řádech desítek milionů korun. Na tamní obecní úřad se stejně jako minulé komunální volby hlásí cizí lidé k trvalému pobytu. Starosta Igor Jirsík má za to, že jde o lidi, kteří ve volbách podpoří dvě konkurenční kandidátky. „Vozí sem denně tři čtyři lidi a hlásí je na různé rekreační objekty," říká Jirsík. Jeho oponenti ho obviňují, že stejné praktiky razí i Jirsík. Ten to ale odmítá.

Méně předvolebních billboardů, zato o to více bannerů, transparentů a plakátů. A hlavně na plotech, domech, v oknech, městské objekty nevyjímaje.

To ale nechce připustit karlovarský magistrát. Výsledek? Úředníci musejí politiky vyzývat, aby transparenty odstranili. A pokud příkaz ignorují, v některých případech je musejí i sami sundavat.„Zatím jsme letos řešili čtyři podobné případy, kdy jsme zjistili, že se nepovolené předvolební poutače objevily na nemovitostech nebo zařízeních v majetku města. Volební strany nebo hnutí upozorňujeme, že poutače je potřeba odstranit, protože byly instalovány bez souhlasu majitele. Pokud tak neučiní politici sami, poutače odstraní zaměstnanci města," potvrdil problémy Jan Kopál, mluvčí magistrátu.