Oprava lávky, podle odhadů za 100 milionů korun, začne až na začátku příštího roku. A chebské radnici dokonce hrozilo, že bude muset navíc zaplatit náklady spojené s výlukou. To se nakonec nestane.

„Správa železniční a dopravní cesty plánuje na první polovinu příštího roku rekonstrukci kolejiště, nad kterým lávka vede,“ sdělil chebský místostarosta Pavel Hojda. „Připravujeme proto smlouvu o spolupráci mezi městem a správou, díky které by mělo dojít ke koordinaci obou akcí, tedy rekonstrukcí kolejiště a lávky,“ podotkl místostarosta Hojda.

TŘI NEJLEPŠÍ z kategorie mláďat. Zleva třetí Denisa Pěnkavová (BC Mar. Lázně), Anna Sperova (TSV Altenfurt) a první Ondřej Schuster (BC Mar. Lázně).
Judisté na vlastním turnaji sbírali medaile

Kvůli koordinaci obou staveb by tak město výrazně ušetřilo. Nemuselo by totiž hradit náklady na výluky, které si rekonstrukce lávky vyžádá. „Podle hrubých odhadů by město mělo za výluky zaplatit až 30 milionů korun. Navíc je šance, že bychom mohli získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Díky tomu by rekonstrukce lávky, která by podle několik let staré studie měla stát přibližně 100 milionů, nemusela být pro město až tak finančně náročná. Dostat bychom se mohli na nějakých 30 či 40 milionů,“ vyčíslil Pavel Hojda.

V rámci rekonstrukce by mělo dojít také ke zlepšení přístupnosti lávky pro rodiče s kočárky či hůře pohyblivé, což byl doposud velký problém především na jejím konci na Švédském Vrchu.