A ti už také rozhodli o posledním filmu, který bude MU-KNI promítat.

„Diváci a příznivci našeho letního kina MU-KNI měli možnost během dvou měsíců vybírat ze šesti filmů ten, který by rádi viděli v letním kině v pátek 11. září jako poslední film letošní sezóny," potvrdila Jana Žáková z františkolázeňské knihovny.

Celkem pak organizátoři evidují přesně 100 odevzdaných hlasů. „Nejvíce hlasů, a to 33, získal dánský film Žena v kleci," upřesnila Žáková.

Příznivci MU-KNI nakonec zvolili mysteriózní thriller podle stejnojmenné knižní předlohy Jussi Adler-Olsena. Paličatý komisař Carl Mørck z oddělení Q se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Vyšetřovatelům se to však nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie.

„Velice nás jako pořadatele těší zájem diváků, projevený nejen tím, že v hojném počtu navštěvují naše promítání, ale oceňujeme i ochotu se aktivně zapojit do výběru našeho repertoáru. Doufáme, že vítězný film potěší všechny naše diváky a zároveň doplní pestrou skladbu promítaných snímků letního kina MU-KNI," podotkla Žáková.