Věčné téma zaměstnaných rodičů – kam poslat své dítko na letní tábor? Pospíšit s výběrem by si měli všichni, kdo o táboře uvažují. Některé tábory jsou totiž už naplněny a praskají ve švech, jiné mají stále plno volných míst. Chebský deník zjistil pro své čtenáře, kam by své potomky mohli ještě umístit a dopřát jim nádherné chvíle s kamarády.

Mnoho nádherných táborů připravil pro své členy, ale i širokou veřejnost Dům dětí a mládeže (DDM) Sova v Chebu. „Chystáme pro veřejnost přibližně sedm táborů a některé i se dvěma turnusy,“ řekla Marta Beranová z DDM. „Já pořádám příměstský tábor s názvem 'Prázdniny naruby', ve kterém děti zažijí spoustu dobrodružství a pěkných soutěží. Tábor bude ve dvou termínech.

První od 9. do 13. července, druhý od 16. do 20. července. Volných je ještě deset míst v každém turnusu. Kolega Holeček organizuje další příměstský tábor, a to s názvem 'Husté prázdniny', při kterém si mládežníci budou moci vyzkoušet mnoho her v klubovně i v přírodě. Volných je ještě pět míst v každém z termínů,“ dodala.

Chebský dům dětí a mládeže chystá ještě mnoho dalších táborů. Například letní tábor Merlin, ve kterém se děti setkají s bájným kouzelníkem Merlinem, se bude odehrávat v Mladotické Střele u Plzně v termínu od 12. do 24. srpna. Podle hlavní vedoucí tábora Aleny Fialové je k dispozici ještě 20 volných míst.

Samozřejmostí DDM Cheb jsou specializované tábory. Letos se koná například vodácký tábor 'Prázdninové dobrodružství na Ohři', který může nabídnout ještě 8 volných míst a uskuteční se v termínu od 13. do 22. července. Další speciální tábor je 'Letní tancování s angličtinou', ten bude v termínu od 30. července do 3. srpna a je v něm k dispozici ještě deset volných míst.

Další DDM, které pořádá letní tábory, je to františkolázeňské, nacházející se v nedalekých Žírovicích. „Nabízíme dětem tři turnusy, první od 30. června do 8. července, druhý od 14. do 22. července a třetí od 18. do 26. srpna. V každém termínu je volných přibližně deset míst,“ řekla ředitelka DDM Reneta Květa Čeganová.

V Mariánských Lázních pořádá letní tábor Městský dům dětí a mládeže Dráček. „Pravidelně jezdíme do našeho střediska v Pavlovicích,“ informovala ředitelka domu dětí Irena Bornová. „První turnus, který se uskuteční od 8. července do 19. července, už je plně obsazený.“ Posledních pár volných míst má Dráček jen u druhého turnusu od 22. července do 2. srpna. Dráček pořádá pro děti také příměstský tábor. „Termín příměstského tábora je od 20. do 24. srpna a je určený pro děti po ukončení první třídy do čtvrté třídy základní školy. Dráček u tohoto tábora zajišťuje program od 8 hodin do 16 hodin,“ dodala Bornová.