Radost způsobila mezi cestujícími nejen na Chebsku zpráva, že jeden z českých rychlovlaků SC Pendolino bude do kraje možná zajíždět i v ranních hodinách. Zatím ho mohli totiž lidé využít jen odpoledne, což mnohým nevyhovovalo. Stát se tak má od začátku platnosti nového jízdního řádu, jehož přípravy v těchto dnech vrcholí.

„Nový jízdní řád začne platit v polovině prosince letošního roku, ale už teď máme zpracovány návrhy, které se v něm objeví," informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Pro obyvatele Chebska bude největší novinkou další pár vlaku SC Pendolino.

„Uvažujeme o zavedení třetího páru vlaků tohoto rychlovlaku mezi severní Moravou, Prahou, Plzní a západními Čechami včetně Chebu," informoval mluvčí s tím, že konečná podoba vlakových jízdních řádů na příští rok pak bude známá již v září.

Další pendolino by do západních Čech zajíždělo podle Českých drah v časných ranních hodinách. Jeho jízda mezi Chebem a Prahou přitom trvá jen dvě a půl hodiny.

„Ranní spoj si velmi chválím. Využila bych ho především k pravidelným kontrolám v Plzni na Lochotíně," uvedla s úsměvem Jaroslava Bajzíková z Chebu.

„Velmi mě potěší, když tento vlak pojede také brzy ráno. Cesta je rychlejší a pohodlnější," dodala cestující Ivana Křižanová z Chebu.