Chebský sportovní areál Lokomotivy by potřeboval zásadní úpravy. Město už má zpracovanou úvodní studii, revitalizace by ale podle ní měla přijít přibližně na 200 milionů korun. Dobrou zprávu však dostalo město z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy to by mohlo akci finančně podpořit.

Nová tribuna, dvě hřiště místo jednoho, zcela nová čtyřdráhová kuželna. To jsou jen tři příklady toho, na co se lidé mohou po revitalizaci těšit. Město na ni ale nejdřív musí sehnat finance, podle prvotních hrubých odhadů měla přijít na 180 až 200 milionů korun.

„Ministr Marcel Chládek nám při nedávném jednání přislíbil, že se budou snažit tuto akci finančně podpořit," uvedl místostarosta Pavel Hojda. „Zatím ale neví, kolik bude mít ministerstvo v příštích letech na podobné projekty prostředků. Pokud bychom dotaci získali, mohlo by se v ideálním případě začít stavět v roce 2017," řekl.

Revitalizace celého areálu by měla proběhnout ve třech etapách.

„Nejdřív musíme rozhodnout, co vše tam chceme a v jaké podobě," doplnil chebský starosta Petr Navrátil. „Studii proto postupně konzultujeme se všemi subjekty, které areál Lokomotivy využívají. Přebudovaný areál by měl vyhovovat potřebám sportovců, ale jeho přestavba by zároveň měla být ekonomicky efektivní. Je třeba zvážit, jakou má mít například kapacitu tribuna u fotbalového hřiště a hlediště ve sportovní hale nebo i navrhovaný počet sportovišť," dodal.

Rozsáhlý sportovní areál Lokomotivy, který byl postaven v 70. letech minulého století, převzalo město od tělovýchovné jednoty v roce 2013.