Lyžaři na Chebsku mají důvod k radosti. Skiareál Mariánky hlásí zasněžování. A to znamená jediné, tolik očekávaný okamžik milovníků zimních sportů, začátek sezony, se blíží.

„Teplota se pohybuje v ideálním rozmezí," přiblížila manažerka provozovatele mariánskolázeňské sjezdovky Renata Balašová. „Vlhkost vzduchu kolísá kolem požadovaných osmdesáti procent, a sněžná děla tak chrlí sníh na plný výkon. Oproti loňskému roku jsme začali se zasněžováním téměř o týden dříve."

Pokud stejné podmínky vydrží, bude se v Mariánských Lázních lyžovat už v pátek 13. prosince. „Věřím, že to bude šťastný pátek," řekl ředitel společnosti Showhiil Daniel Svrček. „Nechceme sněhový základ uspěchat. Přesto budeme pracovat na směny, abychom začali opravdu co nejdříve a uvítali první natěšené lyžaře a snowboardisty."

Zatímco v Mariánských Lázních se sněhová děla téměř nezastaví, v Aši se zasněžováním zatím nezačali. „Ještě nezasněžujeme," potvrdil manažer Karel Kolman. „Zatím ještě nejsou vhodné podmínky," řekl.

„Jel jsem kolem našeho lyžařského areálu a srdíčko mi docela zaplesalo," uvedl Daniel Mráz z Mariánských Lázní. „Viděl jsem sněžná děla v plné práci a říkal si, že už je to tady. Lyžování miluji a přiznávám, že se nemohu dočkat, až vyrazíme s dětmi na svah. Bohužel jsem se také podíval na předpověď počasí. Už tedy tak optimistický nejsem. Podle meteorologů se má brzy oteplit. Proto se obávám, že se pak děla zastaví a z brzkého lyžování nebude nic," uvedl.

„Lyže už mám připravené," pochlubila se Pavlína Kopecká z Mariánských Lázní. „Teď zbývá jen pořádný a dlouhodobý mráz a pak budu moci vyrazit na svah. Doufám, že teploty pod bodem mrazu vydrží a zalyžujeme si brzy."