Pytle, pneumatiky či krabice pravidelně nacházejí pracovníci Technického dopravního servisu Mariánské Lázně na parkovišti za mariánskolázeňskou tržnicí.

„Kdosi pravidelně několikrát týdně vyváží odpad na parkoviště za tržnicí," uvedl místostarosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík. „Tento odpad pracovníci technického a dopravního servisu na náklady města uklízí," řekl s tím, že v nejbližší době zde město nechá nainstalovat bezpečnostní kameru. Zatím ale radnice žádá svědky, kteří zahlédli někoho, kdo odpadky na parkoviště odváží, aby se ozvali na linku Městské policie Mariánské Lázně.

„Možná by pomohlo nainstalování fotopastí," řekl jeden z mariánskolázeňských občanů. Nainstalování fotopastí ale není podle místostarosty tak jednoduché.

Další si myslí, že by fotopasti musely být na více místech. „Nevyhodí to tady, najde si jiné místo," uvedla Jarmila z Mariánských Lázní. „Není to tak dávno, kdy se někdo zbavil nepořádku u stadionu Viktorie i jinde. Je to o povaze a jediné, co by pomohlo, je chytit a tvrdě potrestat. Dokud to tak nebude a vytváření nelegálních skládek jim bude procházet, nic se nezmění," řekla.

„V době, kdy jsou sběrné dvory, mohou se objednat kontejnery, nechápu, jak může někdo házet nepořádek na parkoviště, do lesíků nebo do pangejtů," rozčílil se senior Karel Valenta. „Chytit ho a nechat ho uklízet veškerý nepořádek, který po městě je. Na takové lidi nic jiného nepomáhá."