Rekonstrukce mariánskolázeňského bazénu, která vyšla na více než tři a půl milionu korun, se kvůli stavebním komplikacím protáhla až na dlouhé čtyři měsíce. Dělníci vše nakonec zvládli, a Mariánskolázeňští se tak mohou těšit z mnoha novinek. Největší radost ze znovuotevření plaveckého bazénu má však místní plavecký klub.

Návštěvníci uvidí novinky hned u vchodu. Celý vstupní vestibul je totiž nově zrekonstruovaný a jsou na něm použity nejnovější materiály. K dispozici je také nový informační systém včetně čipů a turniketů. Rekonstrukce se také dočkaly šatny a sprchy. Veškeré prostory jsou rovněž přizpůsobené tělesně postiženým.

„Jsme moc rádi, že už nemusíme se soutěžním družstvem jezdit do chebského a tachovského bazénu," uvedl předseda Plaveckého klubu Mariánské Lázně Dušan Drexler. „Odpadají nám tak mnohé starosti. Také další družstva už mohou plavat na 'domácí půdě'. Veškeré tréninky zůstávají tak, jak byly i v minulém školním roce," dodal Drexler s tím, že plavecký klub začíná ve čtvrtek 15. listopadu.

„Je to další krok ke zlepšení stavu mariánskolázeňského bazénu," uvedl starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král, který společně s ředitelem Správy městských sportovišť Radkem Pichem slavnostně přestřihl pásku. Na té také představil nové logo této příspěvkové organizace. „Tato akce byla zaměřena na rekonstrukci sociálních zařízení, šaten a saun, které byly naprosto nevyhovující. Do budoucna se musíme zaměřit na postupnou výměnu dosluhujících technologií a na další zatraktivnění," dodal s tím, že by se měl bazén rozšířit i o venkovní část. Uvažuje se prý i o instalaci toboganu.

„Návštěvníci mohou využít plavecký bazén, bazén pro děti, dvě vířivky, saunu, odpočinkovou zónu a nyní mají k dispozici dokonce občerstvovací zařízení, " uvedl ředitel Správy městských sportovišť Radek Pich. „Zvažujeme také rozšíření kondičního plavání na ranní hodiny," dodal.