„Urazil bych jim ruce,“ rozčílil se František Bušta z Mariánských Lázní. „To nejsou jen zničené lavičky v centru, ale rozbité herní prvky na hřištích. Mladí se posilní alkoholem a myslí si, že jim patří svět. Bylo by výborné, kdyby všichni hříšníci dostali ne peněžní tresty, ale veřejné práce. Snad by je takové sankce naučily vážit si cizího majetku,“ uvedl.

„V poslední době se množí případy vandalství na dětských hřištích a sportovních areálech,“ potvrdil velitel městské policie Jiří Ďurčo. „Na těchto místech dospívající mládež tráví volný čas tím, že ničí lavičky, rozhazuje odpadkové koše a devastuje zařízení oddechových míst.“ K takovým případům dochází zvláště v parku před městskou nemocnicí, v parku mezi Ferdinandovým a Rudolfovým pramenem a také na hřišti u ubytovny Ural. „Na tato místa připravuje městská policie instalaci kamerového systému,“ dodal velitel.

„Kamery by na takových místech byly zapotřebí,“ řekla Marie Bláhová z Mariánských Lázní. „Mělo by jich po městě být co nejvíce, aby vandalům neprošly jejich lumpárny. Člověk chce někdy až brečet, když vidí, jak si mládež ničeho neváží a všechno ničí.“

Během dubna dojde v Mariánských Lázních ještě k jedné změně. Město se chystá na obnovu převážné části parkovacích automatů. „Nové parkovací automaty budou schopné vydávat povolení k vjezdu do lázeňské části města,“ přiblížil Ďurčo. „Návod k obsluze automatů bude i v německém jazyce a automaty budou přijímat i cizí měnu,“ řekl.