Tržiště na Chebské křižovatce v Mariánských Lázních v posledních letech ztratilo svůj lesk a postupně se z prostor stalo prodejní místo pro vietnamské obchodníky. To chce město nyní změnit a vrátit na dříve velmi oblíbenou tržnici život.

„Je pravda, že dříve bylo tržiště takovým středem, kde jste sehnali spoustu věcí," řekla Růžena Bláhová z Mariánských Lázní. „Postupně z něj ale zmizelo všechno, co by mohlo místní lidi zajímat. Dnes tam najdete Vietnamce, kteří nabízí boty nebo oblečení. Osobně bych si tam raději koupila čerstvou zeleninu nebo třeba dobré sýry."

A s tím souhlasí i město. „Stávající prostor tržiště na Chebské křižovatce opravdu k nákupům příliš neláká," uvedl tiskový mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán. „A také určitě neodpovídá představám města," řekl s tím, že to se ale brzy změní. „Na nové zrekonstruované tržiště budou jezdit nejen farmářské trhy, ale všichni, kteří mají co nabídnout," informoval. „Snahou je, aby na tržišti byla opět nabídka všeho, co by mohlo obyvatele a návštěvníky města zaujmout a co na tržiště patří."

Dříve se farmářské trhy konaly v horní části města. „Místo bylo ale od lokalit, kde Mariánskolázeňští bydlí, příliš vzdálené. Tržiště na Chebské křižovatce jim bude přece jen o kus blíže," řekl tiskový mluvčí. Podle jeho slov by stav, který je na tržišti v současné době, měl skončit do konce dubna.