VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mariánskolázeňští získali prestižní titul „Czech Specials"

Mariánské Lázně - „Jedná se vlastně také o vítězství Mariánských Lázní. Ty se mohou pyšnit restaurací, která nabízí nejlepší české speciality v České republice," vyzdvihla hotelová manažerka. 

12.9.2014
SDÍLEJ:

AKCE FOODPARADE se odehrála v prostorách trojského zámku. A dominovali na ní mariánskolázeňští odborníci. Foto: Foto: archiv hotelu

Prestižní titul ´Czech Specials´ putuje do Mariánských Lázní. Pyšnit se jím může Gourmet Hotel a Restaurant Villa Patriot. Jeho tým zisk tohoto ocenění vidí jako obrovský gastronomický úspěch. „Jedná se vlastně také o vítězství Mariánských Lázní. Ty se mohou pyšnit luxusní restaurací, která nabízí nejlepší české speciality v České republice," vyzdvihla hotelová manažerka Ivana Mottlová.

A jaká byla cesta k vítězství v ´Czech Specials´? „Oslovila nás manažerka projektu Martina Thielová (rodačka z Mariánských Lázní), jestli bychom se nechtěli v Karlových Varech zúčastnit soutěže Food Festival v kategorii ´Czech Specials´. Souhlasili jsme a tím to všechno začalo. Myslíme si, že české speciality je potřeba nabídnout i nejnáročnějším hostům, kteří k nám přijíždějí téměř z celého světa. Jsme gurmánská restaurace, na přípravu jídel používáme ty nejkvalitnější suroviny z celého regionu, tak proč nezkusit štěstí," vzpomínala manažerka Ivana Mottlová.

Na ´Food cupu´ v Karlových Varech si reprezentanti Mariánských Lázní moc nevěřili, protože to byla jejich soutěžní premiéra. „Nebylo jednoduché vymyslet menu, uvařit porcí tak akorát, představit se na pódiu a prezentovat luxusní restauraci ve ´stánku´. A vše tak abychom si neudělali ostudu," vzpomínal šéfkuchař Michal Huňka. „Nakonec jsme vyhráli a postoupili do pražského finále," usmíval se. A právě ve finálové klání v Praze ´FOODPARADE u trojského zámku´ vymysleli šikulové z Mariánských Lázní ´Czech Special Menu´, plné regionálních surovin, nazvané ´Mariánskolázeňský podzim´. A zde zabodovaly pokrmy jako zvěřinová paštika s brusinkami, vlašskými ořechy, šípkovou marmeládou a čerstvým domácím chlebem ze Žandova, hovězí krk pomalu tažený na černém chodovarském pivě s bramborovo-celerovým pyré a smaženou cibulkou i skořicový mousse se sušenými jablky (z vlastního sadu) a rakytníkovou omáčkou. „Zde musíme poděkovat všem regionálním výrobcům potravin za vstřícnost," vyzdvihla manažerka Ivana Mottlová a dodala, že když už se dostali do velkého finále v Praze, rozhodli se představit nejenom Gourmet Hotel a Restaurant Villu Patriot, ale zároveň i Mariánské Lázně. „Radnice nám poskytla propagační materiál města. Veliký zájem vzbudila kolonáda, kterou nám zapůjčil pan Mika přímo z parku BOHEMINIUM, a zabodovala také květinová výzdoba od paní Vlásenkové z Ovesných Kladrub," pochvalovala si hotelová manažerka.

Autor: Vladimír Kučera

12.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Zastávka bude počítat, kolik projede cyklistů

Ilustrační foto.

Domov je ve špatném stavu, čeká ho rekonstrukce

Nehod výrazně přibylo, jejich obětí naštěstí ne

Karlovarský kraj - Bezmála o dvě stovky dopravních nehod více než vloni vyšetřovali policisté v Karlovarském kraji od ledna do července. Nárůstu počtu bouraček naštěstí neodpovídal počet usmrcených lidí.

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

I relativně nízká finanční gramotnost Čechů může za to, že čas od času skočíme na „supervýhodnou“ nabídku zhodnocení peněz, která se nakonec promění v totální fiasko. Pokud byste rádi investovali svoje úspory, nevynechejte následující tipy. 

Památkáři protestují proti demolici keramky

Karlovy Vary - Co mají společného Císařské lázně, Střední umělecká škola (původně keramická škola) a krajská Galerie umění v Karlových Varech? Jde o stavby, které buď čekají na náročnou opravu, nebo na demolici či na přestěhování.

Nekonečná jízda kapely Pestalozzi začala před 30 lety

Loket – Mezi muzikanty, kteří při koncertu v loketském amfiteátru podpořili karlovarské hokejisty, byli i Pestalozzi. Kapela, která s přestávkami hraje už třicet let.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení