Prestižní titul ´Czech Specials´ putuje do Mariánských Lázní. Pyšnit se jím může Gourmet Hotel a Restaurant Villa Patriot. Jeho tým zisk tohoto ocenění vidí jako obrovský gastronomický úspěch. „Jedná se vlastně také o vítězství Mariánských Lázní. Ty se mohou pyšnit luxusní restaurací, která nabízí nejlepší české speciality v České republice," vyzdvihla hotelová manažerka Ivana Mottlová.

A jaká byla cesta k vítězství v ´Czech Specials´? „Oslovila nás manažerka projektu Martina Thielová (rodačka z Mariánských Lázní), jestli bychom se nechtěli v Karlových Varech zúčastnit soutěže Food Festival v kategorii ´Czech Specials´. Souhlasili jsme a tím to všechno začalo. Myslíme si, že české speciality je potřeba nabídnout i nejnáročnějším hostům, kteří k nám přijíždějí téměř z celého světa. Jsme gurmánská restaurace, na přípravu jídel používáme ty nejkvalitnější suroviny z celého regionu, tak proč nezkusit štěstí," vzpomínala manažerka Ivana Mottlová.

Na ´Food cupu´ v Karlových Varech si reprezentanti Mariánských Lázní moc nevěřili, protože to byla jejich soutěžní premiéra. „Nebylo jednoduché vymyslet menu, uvařit porcí tak akorát, představit se na pódiu a prezentovat luxusní restauraci ve ´stánku´. A vše tak abychom si neudělali ostudu," vzpomínal šéfkuchař Michal Huňka. „Nakonec jsme vyhráli a postoupili do pražského finále," usmíval se. A právě ve finálové klání v Praze ´FOODPARADE u trojského zámku´ vymysleli šikulové z Mariánských Lázní ´Czech Special Menu´, plné regionálních surovin, nazvané ´Mariánskolázeňský podzim´. A zde zabodovaly pokrmy jako zvěřinová paštika s brusinkami, vlašskými ořechy, šípkovou marmeládou a čerstvým domácím chlebem ze Žandova, hovězí krk pomalu tažený na černém chodovarském pivě s bramborovo-celerovým pyré a smaženou cibulkou i skořicový mousse se sušenými jablky (z vlastního sadu) a rakytníkovou omáčkou. „Zde musíme poděkovat všem regionálním výrobcům potravin za vstřícnost," vyzdvihla manažerka Ivana Mottlová a dodala, že když už se dostali do velkého finále v Praze, rozhodli se představit nejenom Gourmet Hotel a Restaurant Villu Patriot, ale zároveň i Mariánské Lázně. „Radnice nám poskytla propagační materiál města. Veliký zájem vzbudila kolonáda, kterou nám zapůjčil pan Mika přímo z parku BOHEMINIUM, a zabodovala také květinová výzdoba od paní Vlásenkové z Ovesných Kladrub," pochvalovala si hotelová manažerka.