Jedním z nich je bezesporu Medvědí pramen, ke kterému se dá dojít krásnou lesní cestou. Pro ty, kteří se moc nevyznají, bych dala jako start městský bazén v Tyršově ulici. Tam můžete i zaparkovat, pak stačí vzít batůžek a vyrazit směrem za bazén k lesu po žluté turistické značce.

K pramenu dojdete poměrně brzy, není to moc daleko cca dva kilometry. Leží v malém Medvědím údolí. Nejstarší zprávy o tomto pramenu pocházejí z let před první světovou válkou, kde se píše o prameni Bärenquelle. Vytékal tehdy z vykotlaného pařezu hned vedle Medvědího potoka. Hodně tam chodívali lázeňští hosté. Místo bylo oblíbené, a tak v roce 1960 zde byla umístěna socha medvěda od akademika Vítězslava Eibla. Upozorňuji, že momentálně k srpnu 2017 tam socha není, neb prochází nutnými opravami. Ale při troše štěstí můžete potkat skokana hnědého, který tam poctivě hlídá.

Valdštejnské slavnosti v Chebu 2015.
Velká historická bitva bude tentokrát v centru města

V roce 1974 bylo jímání pramene upraveno do betonové jímky, což zjevně nebyl dobrý počin, protože pramen kolem roku 1985 úplně zanikl. Ovšem kousek proti proudu se objevil nový pramínek, byl provizorně upraven a dnes se mu říká Medvídě.

Po zastávce u pramene se pak můžete vydat dále po žluté, tento okruh vás ještě zavede k židovskému hřbitovu.

Sihelská Martina