„Je jasné, že bezdomovci si budou hledat nová místa, kde se usídlit," potvrdil starosta města Chebu Petr Navrátil. „V současné době se na nás obrátili obyvatelé města, kteří nám nahlásili, že například obývají garáže," poznamenal starosta.

Někteří z bezdomovců se po začátku demolice také vrátili do ruiny komplexů domů v chebské Wolkerově ulici. Tam je podle obyvatel Chebu již tolik bezdomovců jako na malém náměstí.

„Naštěstí tu máme stále v provozu zařízení pro bezdomovce nazvané Betlém, bohužel řada lidí bez domova tam odmítá jít, protože si tam nemohou dát alkohol a musejí být střízliví," poznamenal starosta. Za několik týdnů se začnou demolovat také kasárna na Zlatém vrchu, kde žije také několik desítek bezdomovců. A tak počet bezdomovců v ulicích města zřejmě stoupne. Průzkum, který provedli koncem února zaměstnanci sociálního odboru chebské radnice, diecézní charity a nízkoprahového centra Kotec, prokázal, že v Chebu žijí asi dvě stovky lidí bez domova.

Město Cheb má v plánu se přes městskou policii spojit se strážníky ze Sokolova a Karlových Varů a společně připravit projekt, který by dal jasnou odpověď na otázku, jak situaci s bezdomovci nejlépe vyřešit.