Neuskutečnilo se tam žádné soustředění špiček českého hokeje, to jen parta místních mužů oblékla dresy a rozloučila se se starým rokem tradičním přátelským zápasem.

Oslavy příchodu nového roku si bez této tradice neumí už nikdo představit. „Jde o to, sejít se, zahrát si a pobavit se," řekl jeden z pravidelných hráčů na milíkovském plácku. Nikdo, kdo přijde na milíkovský plácek s hokejkou, není vyhnán. Jedno pravidlo je ale neměnné, zápas musí skončit vždycky remízou 21:21. Jinak to prostě nejde. „Nemůže to skončit jinak," potvrdil Martin. „Nikdo nikdy nevyhraje."

Ten, kdo nechtěl nebo neuměl držet hokejku, přišel partě hokejistů alespoň fandit. A všichni, kteří dorazili, se výborně bavili. K vidění byly nejen krkolomné pády, tvrdé útoky či souboje na ´ostří´ nože, ale všichni se mohli pobavit při hláškách, které padaly z úst ´hokejistů´ .

Na své si přišly i děti. Na milíkovský plácek nastoupily s velkými hráči i mladé naděje. Ty ukázaly, že to s hokejkou a tenisákem umí a tradiční silvestrovský hokej bude v Milíkově pokračovat ještě spoustu let.