Zastupitelé na svém zasedání schválili koupi miniaturparku.


Rozhodnutí zastupitelů je pomyslnou tečkou za dlouhým a složitým vyjednáváním s vlastníky modelů. „Smluvní cena je 4,5 milionu korun bez daně z přidané hodnoty," uvedl místostarosta Martin Hurajčík s tím, že po převodu do vlastnictví města bude miniaturpark spravovat městská společnost Správa městských sportovišť.


„Máme jedinečnou příležitost, jak sjednotit všechno v mariánskolázeňském miniaturparku," uvedl na zasedání mariánskolázeňský zastupitel Oldřich Tobrman. „Tedy vlastnit jak pozemky, na kterých se park rozkládá, veškeré budovy, tak i modely. A ač to není ze strany opozice tak obvyklé, chtěl bych poděkovat za to, že se tento krok podařil," řekl.


Smlouvy, které jsou podepsány vlastníky modelů, nyní čekají na podepsání vedení města. Starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák podepíše kupní smlouvy až ve chvíli, kdy bude ukončena inventarizace a převod movitých věcí, tedy modelů, do vlastnictví města.
Do problémů se jedinečný miniaturpark v Mariánských Lázních dostal za dobu svého fungování už několikrát. Situace se zhoršila v době, kdy zadlužený společník převedl společnost na jiného vlastníka, který se stal majitelem modelů. Budoucnost miniaturparku ve městě tak byla nejistá a v nejčernějších prognózách mohlo hrozit, že se modely odstěhují někam jinam.