Petr Horký, kterého ve čtvrtek minulého týdne zadržela policie a jenž byl v pátek večer propuštěn na svobodu, zůstává zatím místostarostou Mariánských Lázní.

„Dnes do práce pan místostarosta nepřišel, je na Slovensku," uvedl mluvčí mariánskolázeňské radnice Roman Kořán s tím, že o dalším postupu bude jednat rada na svém úterním zasedání, na němž by měl být Petr Horký přítomen. S největší pravděpodobností ale nebude Petr Horký odvolán. Do komunálních voleb zbývá několik týdnů. Půjde tak zřejmě jen o to, aby Petr Horký nehlasoval v městské radě o důležitých věcech.

Petr Horký je podezřelý z trestného činu přijetí úplatku, stejně jako podnikatel Jaroslav Vítek. Toho ale na rozdíl od Horkého poslal v neděli Okresní soud v Chebu do vazby. „Jaroslav Vítek může využít obranného prostředku," uvedl státní zástupce Václav Opl. „Petr Horký je vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí tří- až desetiletý trest či propadnutí majetku," dodal státní zástupce.

Chebskému deníku Petr Horký potvrdil, že v pondělí čerpal dovolenou a na mariánskolázeňské radnici bude v úterý.

„Rozhodně stále zvažuji odstoupení z funkce místostarosty. A myslím, že mi hrozí až osm let vězení," reagoval Horký na dotaz Chebského deníku ohledně možného postihu.