Petra Horkého (ČSSD), místostarostu Mariánských Lázní, nyní čekají horké chvilky. Jeho působení v karlovarském Podniku bytového hospodářství v likvidaci (PBH) totiž nejprve šetřila policie a nyní skončí u soudu. „Ano, v tomto případě byla podána obžaloba," potvrdil státní zástupce Jan Štulík.

Policie viní Petra Horkého z toho, že ještě jako likvidátor proplatil poradenské firmě milion 350 tisíc korun, ačkoliv tyto práce nebyly provedeny. „Jsem rád, že tento případ neskončil jako vyvanuté policejní šetření a že se celá věc dostane k soudu," uvedl právník Karel Jelínek.

Případ se totiž vleče roky a policie jej třikrát odložila. Pak jej ale znovu otevřela a nyní se Horkého pochybení dostane až k soudu. A právě to Petra Horkého nejvíce překvapilo. „Ve věci se konalo opětovné šetření. Žádné chyby si nejsem vědom, trvám na tom, že za mého působení v PBH bylo vše v pořádku. Ze spisů navíc nevyplývá, že bych neměl mít právo na poradenství. Předpokládám osvobozující rozsudek," uvedl. Svou funkci místostarosty do uzavření celého případu ale nesloží. „Uvažuji ovšem vážně o tom, že nebudu kandidovat v komunálních volbách," dodal.