Výše jmenované neštěstí se odehrálo na silnici za Jesenickou přehradou před obcí Okrouhlá v noci na čtvrtek. Střetl se zde kamion a motocykl.

„Motorkář na místě zahynul a kamion začal po nárazu ihned hořet," uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Policisté museli silnici na šest hodin uzavřít a doprava byla odkloněna ve směru Šitboř – Tuřany – Lipoltov," upřesnila mluvčí. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.


Vzhledem k tomu, že se kamion i motocykl ihned po kolizi vzňaly, museli na místo nehody přijet i hasiči. „K případu vyjížděli hasiči ze stanice Cheb a Dolní Žandov," upřesnil mluvčí hasičů Martin Kasal. „Po příjezdu jsme zjistili, že kabina kamionu hoří. Po uhašení požáru jsme nalezli i zcela vyhořelý vrak motorky a také tělo motorkáře, kterému už záchranáři nemohli pomoci," dodal.

Hasiči se mimo jiné postarali o zajištění místa nehody a úklid vozovky. Mezi řidiči putujícími v tu dobu ve směru do Mariánských Lázní se také proslýchá, že tělo motorkáře bylo tak vážně poškozeno, že jeho části museli přivolaní příslušníci Integrovaného záchranného systému sbírat po okolí nehody.

Podle statistik policistů je závažnost nehod motocyklistů až šestkrát vyšší než u osobních automobilů. „Nejčastější příčinou dopravních nehod u motorkářů je nepřiměřená rychlost," uvedla policejní preventistka Zdeňka Papežová. „Téměř pětasedmdesát procent motorkářů při nehodách umírá. Motocyklisté jsou tak nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu a měli by si uvědomit, že ani sebelepší výbava není zárukou bezpečného návratu," upřesnila.

S čím by tak motorkáři měli počítat? Zejména se slepými úhly. Když nevidí zpětné zrcátko automobilu, řidič ho určitě neuvidí a může dojít ke kolizi. Dalším problémem je také předjíždění zprava, na které nemusí být motorista připraven. Lidé na motorce by také podle policistů měli zapomenout na zbytečný hazard při předjíždění v nepřehledných zatáčkách.