Chtěl si vydělávat prodejem pervitinu, místo toho půjde patrně do vězení. Tak dopadl sedmatřicetiletý muž z Františkových Lázní, který v jednom z plesenských bytů drogu vařil.

„Kriminalisté muže viní z výroby a prodeje drogy pervitin na Chebsku," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Při domovní prohlídce byl zajištěn přenosný černý kufřík, ve kterém se nacházelo zařízení k výrobě drogy," uvedla s tím, že drogy samotné sice v bytě nebyly, ale policisté mají o mužově činnosti dost důkazů.

Podle informací Deníku mělo jít o byt ve starší bytové zástavbě v Plesné.

„Po výslechu byl obviněný převezen do policejní cely a kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby," podotkla. Tomu soud vyhověl, a pokud jej uzná vinným, hrozí mu až deset let v chládku.

Podobné případy nejsou na Chebsku výjimkou. Vydělávat si prodejem či výrobou drog, to je stále pro některé skupiny obyvatel atraktivní. Jeden z posledních chebských případů se odehrál jen před dvěma měsíci. Tehdy policisté přímo v bytě zadrželi osmadvacetiletou ženu a sedmatřicetiletého muže z Chebu. Ti v bytě v Tyršově ulici také vařili drogy. Muž měl navíc už před časem nastoupit do vězení.

Kvůli drogám se také stále častěji konají policejní akce, při kterých muži zákona kontrolují vozidla mířící z České republiky.