V policejní cele skončil dvaačtyřicetiletý muž z Chebu. Kriminalisté ho viní z toho, že na Chebsku prodával drogy.

„Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy sdělili chebští kriminalisté 42letému muži obvinění," potvrdila krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Obviněný měl v Chebu na různých místech od května letošního roku prodávat drogu pervitin metamfetamin," doplnila.

Ten samý den, kdy jej kriminalisté zatkli, se u něj doma uskutečnila také domovní prohlídka. „Při prohlídce policisté zajistili několik tisíc korun a věci sloužící k distribuci omamných a psychotropních látek," sdělila ještě k případu mluvčí a dodala, že je muž umístěn v policejní cele a kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby.

O podobné drogové případy není na Chebsku nouze. Jen od začátku roku řešili chebští kriminalisté celkem šestatřicet případů distribuce a výroby drog. Jeden z posledních případů v regionu řešila také Národní protidrogová centrála. V polovině října se policistům a celníkům podařilo rozprášit organizovanou skupinu, která prodávala pervitin nejen u nás, ale hlavně v Německu.

„Zajištěné množství metamfetaminu, vyrobené touto skupinou, představuje zatím největší objem zachycené omamné a psychotropní látky na území ČR v rámci jedné operace," informovala tehdy Barbora Kudláčková, mluvčí Národní protidrogové centrály.