Na slavnosti v muzeu nechyběla například prezentace podzimní sklizně, ochutnávky i prodej kulinářských specialit a nápojů, výtvarné dílny nebo třeba soutěž o „Nejchutnější chebský štrúdl". Svůj kulinářský výrobek přihlásil také chebský starosta Petr Navrátil.

Na programu byla rovněž pohádka pro malé i velké. „Byli bychom rádi, aby se Podzimní slavnost stala oblíbenou, a zařadila se tak mezi tradiční akce, jako je třeba jarmark nebo Velikonoce v muzeu," řekla Milena Pečárková z Muzea Cheb. Jak podotkla, už teď je jasné, že se další ročník spojí s Knihobraním, které muzeum pořádá jednou za dva roky.

„Druhý ročník této akce se tak odehraje v příštím roce už na konci září, takže nebude chybět ani oblíbený burčák," podotkla Pečárková s tím, že by byli rádi, aby se zapojili také zahrádkáři, kteří by se mohli pochlubit svými výpěstky. „Rádi bychom zapojili co nejširší veřejnost, a proto připravíme i další kulinářské soutěže," dodala Milena Pečárková. Letos se návštěvníci muzea můžou těšit ještě na několik akcí: v listopadu se uskuteční přednáška o místech pobytu Karla IV., výstava hodin ze sbírky muzea a program předposledního měsíce v roce uzavře Muzejní advent.PODZIMNÍ SLAVNOST se v chebském muzeu konala poprvé. Její pracovníci by z ní ale rádi vytvořili tradici, která si najde stálé místo v kulturním kalendáři. Zdroj: Deník/ Václava Simeonová