Návštěvnost chebského hradu se stále zvyšuje. Aby byl hrad atraktivní i pro návštěvníky z regionu, připravují se zde stále další novinky. Výjimkou nebude ani příští rok.

„Stejně jako v předchozích sezónách se návštěvníci mohou těšit na několik novinek," potvrdil kastelán chebského hradu Tomáš Dostál. „Z kulturních akcí bych zmínil například komentované prohlídky městské fortifikace nazvané 'Za historií chebského městského opevnění' a z expozičních projektů bude pokračovat budování dobových řemeslnických dílen u východní hradby našeho hradu a rádi bychom připravili i funkční ukázku téměř neznámé středověké mechanické artilerie, ale v tomto bodě nechci zatím prozrazovat víc," popsal.

Ani letos hrad nebude přes zimu zcela uzavřený. Do 31. března bude hrad otevřený jen o víkendech, a to od 10 do 15 hodin. Vstup je zdarma.

„Ovšem z důvodu nutnosti ochrany před nepříznivými vlivy počasí je většina hradních interiérů uzavřena," podotkl kastelán. „Přístupná zůstává za vhodných klimatických podmínek hradní dominanta, Černá věž, z níž se příchozím nabízí neopakovatelný pohled na celé město," doplnil.

Poslední letošní akce se uskuteční v pátek 5. prosince a půjde o již tradiční Mikulášskou nadílku.