O fenoménu německých řidičů, kteří dávají mnohdy až oplzlé nabídky sexu chebským dívkám a ženám, už slyšel skoro každý. V letních dnech se však tento jev stupňuje, a městští policisté tak mají opravdu dost práce.

„Už se mi párkrát stalo, že mi u chodníku zastavil cizí muž a chtěl po mně sex," řekla 19letá Jana z Chebu. „Někdy nabízel i peníze. Nikdy jsem však nenastoupila a radši rychle utekla. Nejbezpečněji se cítím se svým přítelem. Ve svém okolí jsem slyšela i od dalších, že se jim něco podobného stalo," dodala.

„Jednou k večeru jsem šla z tréninku a u chodníku mi přibrzdil nějaký Němec," řekla dvacetiletá blondýnka Klára. „Vůbec jsem si ho nevšímala a šla dál. On neváhal a nějakou dobu mě pronásledoval. Jel ulicí velice pomalu a pořád mě měl v dohledu. Po čase mi to začalo být velice divné a začala jsem utíkat do bezpečí. Z okna domu jsem pak viděla, jak ještě chvíli zmateně kroužil po okolí a poté zmizel. Přiznám se, že jsem se hodně bála," upřesnila.¨

„Poškozeným i svědkům vždy radíme, aby se okamžitě obrátili na linku 156," řekl chebský místostarosta Michal Pospíšil, který stojí v čele městské policie. „Stálá služba městské policie může ihned reagovat. Je potřeba, aby dotyčná na uvedenou linku sdělila, jak auto nestoudného řidiče vypadalo – pokud možno i poznávací značku, kam mířilo, případně jakými oplzlostmi se řidič projevoval. Nevhodné projevy se následně těžko prokazují, ale určitě mu nebude příjemné, když mu dáme najevo, že obtěžování našich slečen a žen netolerujeme," dodal.