Nádherné křivky historických strojů po roce opět zkrášlí františkolázeňskou Národní třídu. Zde se už 1. května odehraje populární Mezinárodní soutěž elegance historických vozidel. Její už XVII. ročník začne v 9 hodin a následovat bude pestrý program, který potěší nejen milovníky motorismu. Akci pořádá Veteran Car Club (VCC) Cheb společně s městem Františkovy Lázně.

„Také letos věříme v podobnou účast jako v předchozích letech, kdy tento svátek autoveteránů z regionu přilákal kolem osmi desítek účastníků a tisícovky hostů," vyjádřil se ředitel soutěže Jiří Herrmann a upřesnil, že klání je určeno pro automobily i motocykly vyrobené do 31. prosince 1970. „Uzávěrka přihlášek je stanovena na 20. dubna. V tomto roce také přineseme novinku v podobě prodloužení spanilé jízdy strojů po Františkových Lázních a okolí," lákal.

Podle místostarosty Františkových Lázní Jana Kuchaře je soutěž autoveteránů ve Františkových Lázních velkým lákadlem nejen pro tatínky, ale i pro jejich syny, a vlastně celé rodiny. „Rádi jsme jako město takovou akci podpořili. Rozhodně si ji se sedmiletým synkem Honzíkem nenecháme ujít," usmíval se.

Program Mezinárodní soutěže elegance historických vozidel, který potrvá nejméně do 14 hodin, začne v 9 hodin přejímkou vozidel. Chybět nebude ani oblíbená výstava strojů a hudební doprovod. O ten se letos postará kapela Rockin Veterans.

Hosté se mohou na Národní třídě těšit rovněž na vystoupení mažoretek z taneční skupiny Základní umělecké školy v Chebu.