Důvodem nejistého vývoje je nedávná rezignace zastupitelů i náhradníků Svobodné Prameny. Zastupitelstvo se totiž stalo neusnášeníschopným a obec opět čekají nové volby. Bezúročná půjčka od státu přitom byla téměř jedinou nadějí, jak se dostat z dluhů.

„V současné době není jisté, jak bude Ministerstvo financí na celou věc reagovat,“ uvedla starostka Pramenů Michala Málková. „Ministerstvo financí ví, že obec vyjednává s jediným věřitelem, který je ochoten se závazat ke snížení svých nároků, odblokovat obecní účty, pozemky a ve spolupráci s obcí zrealizovat na území obce několik projektů,“ řekla starostka.

Uskupení Svobodné Prameny podle dnes už bývalého zastupitele Aleše Ditterta odstoupilo ve snaze zabránit uzavření problematické a riskantní smlouvy s ruským investorem. „Vedení naší obce naprosto bezprecedentním způsobem žene naši obec do dlužního otroctví,“ sdělil po své rezignaci Aleš Dittert. Podle starostky se ale žádná smlouva s ruským investorem podepisovat neměla. „Jejich chování je, vzhledem k úspěchu, kdy se mně a mým kolegům ve spolupráci s úředníky a ministerskými pracovníky podařilo snížit obecní dluh téměř o polovinu, pro mě nepochopitelné,“ řekla Michala Málková.

Prameny tak znovu čekají volby. Ty se v malé obci naposledy uskutečnily v září roku 2015. Tehdy šli lidé k urně také předčasně a také po rezignaci opozičních zastupitelů.

Hrady a zámky v Karlovarském kraji se postupně otevírají veřejnosti. Jedním z prvních hradů, který letos pro turisty otevřel své brány, byl hrad Seeberg u Františkových Lázní.
Na Seebergu připravují specialitu – noční prázdninové prohlídky