Policisté už znají jméno člověka, který na jejich linku v prosinci nahlásil, že se na chebském okresním soudu nachází bomba. Jde o pětačtyřicetiletého muže z Aše. Ten teď čelí obvinění z přečinu šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Případ se stal v polovině prosince.

„V ranních hodinách jsme přijali na tísňovou linku anonymní výhrůžku, že je v areálu chebského soudu bomba," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Policisté na místě prováděli kontrolu objektu a přilehlého okolí."

Do akce bylo nasazeno celkem patnáct policistů a také psovod se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Nakonec se však ukázalo, že šlo o planý poplach, žádná bomba tam nebyla.

Anonym na linku volal před sedmou hodinou ranní, na soudu se ten den pracovalo od půl osmé. „V budově bylo v té době minimum pracovníků, kteří museli být evakuováni," uvedl tehdy místopředseda Okresního soudu Cheb Milan Homolka. Zpět do budovy se mohli vrátit po osmé hodině, veřejnost byla do soudu vpuštěná před devátou hodinou.

Podezřelému muži za jeho nezákonné jednání hrozí v případě prokázání viny až pětiletý trest odnětí svobody. Co muže k činu vedlo, policisté nezveřejnili.