Skupina dívek ve věku od šesti do dvanácti let přitom nefunguje pod chebskou Sovou tak dlouho. „Trénujeme od září loňského roku," přiblížila Andrea Rajlichová s tím, že ve skupině je dvanáct děvčat, která se nebojí žádné výzvy. A právě to ukázala na Mezinárodní soutěži mažoretek a twirlingu států Evropské unie, která se letos uskutečnila v Kadani.

Tento rok se podařilo chebským mažoretkám secvičit pět choreografií. „Ty zahrnují dvě sólová vystoupení, miniformaci, vystoupení tria a jednu skupinovou choreografii," sdělila Lucie Kučová z Domu dětí a mládeže Sova Cheb.

Cesta k titulu nebyla vůbec jednoduchá. Dívky se nejdříve musely klasifikovat v prvním kole v Postoloprtech. „Mezi velkou konkurencí obsadily první, druhé a dvě čtvrtá místa v několika kategoriích. To jim zajistilo postup do finále," uvedla Lucie Kučová.

A ani ve velkém finále v Kadani se chebské mažoretky neztratily. Choreografie ´Sestry v akci´ tak nadchla, že se děvčata stala mistryněmi států Evropské unie.

Z finálového kola si ale odnesly dívky ještě další ocenění. Kromě mistrovského titulu se chebské mažoretky staly také vicemistryněmi států Evropské unie v kategorii miniformace baton, tedy choreografie s hůlkou, a také vicemistryněmi v triobaton. „Velký úspěch si připsala také Vaneska Kančiová. Ta si v kategorii solo baton vytančila krásné čtvrté místo," dodala Lucie Kučová.