Přesto, že tato prestižní akce houbařů začíná už dnes a organizátoři mají plné ruce práce, neodmítl Jiří Pošmura z Chebu, předseda MK Slavkovský les, žádost Deníku o rozhovor.

Upřesníte, kolik už se do republikové soutěže O nejchutnější houby ve sladkokyselém nálevu přihlásilo účastníků?

Zatím se přihlásilo přibližně 90 zájemců. Účast potvrdilo 17 mykologických klubů.

Mohou se členové mykologických klubů, které jsou evidované pod Českou Mykologickou Společností v Praze, prezentovat ještě v den startu klání?

Ta možnost je ponechána, ale lepší pro naši organizaci soutěže je posílat přihlášky dopředu dle schválených pravidel. Většina klubů to tak dodržuje.

Popíšete, odkud do Mariánských Lázní přijedou houbaři kulináři soutěžit?

Směřují k nám houbaři z celých Čech. Zavítají sem například až z Jihlavy.

Existuje také v tomto soutěžení nějaký horký favorit?

Určitě jsou takoví, kteří se každý rok dostanou na přední umístění, ale konkurence vždy překvapí se svým chutným vzorkem.

Prozradíte, jak jste v předchozích ročnících uspěl vy osobně?

Já jsem už získal 3. nejlepší umístění v České republice.