Tímto výkonem si zasloužili titul nejlepších sběračů z celého Karlovarského kraje.


Do soutěže v rámci projektu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět se zapojilo více jak osm set škol z celé republiky. Z toho dvaadvacet škol bylo z Karlovarského kraje. „Cílem projektu je názornou a hravou formou prohloubit znalosti dětí o třídění a recyklaci odpadů," přiblížila ředitelka projektu Hana Ansorgová. Drmoulským dětem se podařilo za dva a půl měsíce nasbírat čtyři sta kilogramů použitých baterií. „Celý projekt byl pro děti velkou zábavou," řekla ředitelka drmoulské školy Alena Rubická. „Bylo hezké pozorovat žáky, s jakou energií se sběru věnují a jak opravdu poctivě nosí nasbírané baterie. Samozřejmě velkou oporou byli také rodiče," uvedla s tím, že Drmoulští se od začátku snažili být nejlepší, ale do poslední chvíle byla soutěž velice napínavá. „První místo nás tak opravdu těší," řekla Alena Rubická. Právě drmoulská škola je zařízením, které se dlouhodobě věnuje výuce toho, jak šetřit přírodu. Nechybí ani projekty, jež učí děti třídit odpad, či tradiční Den Země.


Drmoulské děti, stejně jako ostatní vítězové ze všech krajů, získaly sběrný box a CD Daniela Bárty s podpisem zpěváka. „Na sběrný box jsme všichni moc zvědaví a děti už pro něj vybírají místo. Hlavně se ale těšíme na další ceny, které k nám z katalogu Recyklohraní poputují," doplnila Alena Rubická.
Pozadu nezůstali drmoulští žáci ani ve sběru vysloužilého elektrozařízení. V této kategorii skončili malí sběrači na třetím místě za Základní školou a Mateřskou školou Pernink a základní školou Karlovy Vary.