Ti se dočkali zvýšení a dostali se na úroveň svých kolegů z jiných měst.

„Naši strážníci byli opravdu podhodnoceni," řekl velitel mariánskolázeňské městské policie Václav Jelínek s tím, že i druhé nejnižší výplaty byly o dva tisíce vyšší než ty, které pobírali mariánskolázeňští strážníci. „V této době jsou už na úrovni regionu." Město tak muselo sáhnout hlouběji do kasy. „Mzdové náklady budou stát čtvrt milionu korun navíc," uvedl starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák.

Nejde ale o jedinou změnu, která po nástupu nového velitele nastala. Nejenže přibylo strážníků v ulicích a městská policie se chce více zaměřit na preventivní akce pro základní a mateřské školy, velitel by navíc rád zvyšoval také odbornou přípravu strážníků. „Plánujeme zvýšení přípravy včetně jazykové výbavy hlavně němčiny, angličtiny a ruštiny," přiblížil Václav Jelínek.

Kromě toho čeká na všechny strážníky přezkoušení z tělocviku. „Dosud jsme byli v podstatě jedinou služebnou, kde se toto přezkoušení nedělalo," řekl velitel. „První fyzická příprava se uskuteční v září," dodal Václav Jelínek.